Egg i spicy bønnegryte

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Enten du vil ha en deilig helgefrokost, en spenstig lunsjrett eller en digg hverdagsmiddag passer denne eggeretten midt i blinken! Eggene har fått følge av en spicy tomat- og bønnegryte, og er toppet med frisk basilikum og deilig parmesan. Nam! Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Spagettigryte

Ingredienser

  • 1 stk rødløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 1 pakke cherrytomat
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 boks chilibønner
  • 12 potte frisk basilikum
  • 12 pakke frisk spinat (á 200 g)
  • 8 stk egg
  • 60 g revet parmesan
Vis næringsinnhold
Energi
432kcal
Fett
19.7g
Protein
32.3g
Karbohydrater
25.2g
Jern
10.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Skrell løk og finhakk den. Stek den i en stor, vid varm panne med olje til den er blank.

2. Skrell hvitløk og riv på et lite rivjern. Skyll cherrytomater.

3. Tilsett hvitløk, cherrytomater, hakket tomat og bønner når løken er blank.

4. Grovhakk basilikum.

5. Varm blandingen godt opp under omrøring, og vend inn spinat og basilikum.

6. Lag små fordypninger i blandingen og knekk ett og ett egg ned i fordypningene. La retten småkoke på middels varme til eggehviten har blitt stiv, 20-30 minutter.

Dryss over revet parmesan før servering og eventuelt litt finhakket basilikum.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.