Egg i form med råkost

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Med kalde poteter fra gårsdagens middag og noen egg er ikke middagen langt unna. Lekende lett, godt og raskt.

Ingredienser

Eggepanne:

  • 8 stk egg
  • 8 ss vann
  • 1 ts salt
  • 12 ts malt hvit pepper
  • 6 stk ferdigkokte poteter
  • 14 stk purre
  • 8 stk rød cherrytomat
  • 1 ss flytende margarin til smøring av ildfast form

Råkost:

  • 3 stk gulrot
  • 3 stk eple
  • Saften av 1 stk appelsin
  • 14 potte frisk basilikum
Vis næringsinnhold
Energi
363kcal
Fett
16.2g
Protein
19.6g
Karbohydrater
31.8g
Jern
4.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Del poteter i terninger og purreløk i tynne skiver og ha det i en smurt ildfast form.
  2. Pisk sammen egg, vann, salt og pepper og hell over i formen.
  3. Del cherrytomater i to og legg dem på toppen i formen med snittflaten opp.
  4. Stek formen i stekeovnen på 175 °C i 25-30 minutter. Når eggestanden begynner å trekke litt inn fra kanten av formen er den ferdig.
  5. Riv gulrot og eple. Tilsett appelsinsaften. Vend inn finsnittet basilikum.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.