Dampet kyllingfilet med sommerkål

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Legg kyllingfilet og sommerkål på rist i en gryte og la det dampe seg saftig og mørt.

Ingredienser

  • 2 stk kyllingfilet
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 12 ts kajennepepper

salt og kvernet pepper

  • 2 skive sitron
  • 1 ss valmuefrø

  • 6 stk nypotet
  • 12 stk nykål, sommerkål
  • 2 stk vårløk
  • 12 dl vann
Vis næringsinnhold
Energi
363,5kcal
Fett
3,5g
Protein
52g
Karbohydrater
17,3g
Jern
2,25mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Fyll 2-3 cm vann i en kjele. Legg en potetrist i bunnen av kjelen og et bakepapir oppå, slik at det går litt oppover kanten på kjelen. Legg kyllingfiletene på bakepapiret.
  2. Ha litt revet ingefær på hver filet, krydre med salt, pepper og kajennepepper. Legg en sitronskive over hver kyllingfilet. Legg over lokk og kok opp. Reduser deretter varmen og la kyllingfiletene dampe i 15-20 minutter.
  3. Sett over potet til koking.
  4. Del sommerkålen i fire båter og legg dem rundt kyllingfiletene etter 12-16 minutter. Finsnitt vårløk og fordel den rundt. Sett på lokket og damp videre til kålen akkurat har blitt myk. Dryss over valmuefrø rett før servering (kan sløyfes).

Server med nypoteter og bruk kraften som danner seg i bakepapiret som saus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.