Cidersaus

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Cidersausen har en syrlig smak. Den er deilig til retter som blant annet skinkestek og reinbiff.

Ingredienser

  • 12 stk løk
  • 1 stk purre
  • 3 dl eplecider
  • 6 dl kraft fra steken
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 12 ss sitronsaft
Vis næringsinnhold
Energi
60kcal
Fett
0.32g
Protein
1.5g
Karbohydrater
12.69g
Jern
1.97mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Finhakk løk og purre og fres det i en tørr panne et par minutter.
  2. Hell på cider og la det koke godt inn. Spe med kraft og la sausen koke inn til ca. halvparten.
  3. Jevn sausen med maizena utrørt i litt vann. Smak til med ingefær, sitronsaft og ørlite sukker.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.