Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Klassisk skinkestek

Klassisk skinkestek med cidersaus

Ingredienser

porsjoner

  • 16 stk. potet

Cidersaus:

  • 1 stk. løk
  • 2 stk. purre
  • 6 dl eplecider
  • ca. 1 l kjøttkraft fra steken
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 2 ss maisenna
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Skinkestek med sprø svor er ypperlig søndagsmiddag. Cidersaus av eplecider er godt tilbehør til svinestek.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

  • 16 stk. potet

Cidersaus:

  • 1 stk. løk
  • 2 stk. purre
  • 6 dl eplecider
  • ca. 1 l kjøttkraft fra steken
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 2 ss maisenna
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts sukker

Slik gjør du

  1. Rut svoren. Skjær godt ned i fettet, men ikke i kjøttet. Gni steken inn med salt og pepper, gjerne dagen i forveien.
Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.
  1. Del gulrot i grove biter, løk i båter og legg dem i en form sammen med steken. Tilsett ca. 7,5 dl varmt vann (dette blir kraft til sausen). Dekk formen med aluminiumfolie.
  2. Forvarm stekeovn til 230 °C. Sett langpanna midt i ovnen og damp i ca. 45 minutter til svoren begynner å sprike.
  3. Fjern folien og skru ned temperaturen til 175 °C. Stikk et steketermometer inn i  steken og stek videre til steketermometeret viser 68 °C for medium stekt eller 74 °C for gjennomstekt. Du kan eventuelt bruke grillen de siste minuttene, for å få sprø svor. Sil kraften og spar den til sausen. La steken hvile i 15-20 minutter.
  4. Sett over potet til koking.
  5. Finhakk løk og purre og fres det i en tørr panne et par minutter. Hell på cider og la det koke godt inn. Spe med kraft og la sausen koke inn til ca. halvparten. Jevn sausen med maizena utrørt i litt kaldt vann. Smak til med ingefær, sitronsaft og ørlite sukker.

Server skinkesteken med cidersaus og kokte poteter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 04:02:45