Ciderbraiserte koteletter med rotfrukter

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Koteletter er noe alle liker og med grønnsaker som følge blir dette en ordentlig god middag. Her er en vri smakstilsatt med eplecider.

Ingredienser

  • 4 stk kotelett av svin
  • 1 ss margarin
  • 1 skive kålrot
  • 1 stk liten persillerot
  • 1 skive sellerirot
  • 1 stk gulrot
  • 12 stk purre
  • 12 stk kinakål
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 5 dl eplecider
Vis næringsinnhold
Energi
438kcal
Fett
25.04g
Protein
32.98g
Karbohydrater
20.12g
Jern
2.03mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Vask og rens grønnsakene, skjær kålrot, persillerot, selleri, gulrot og kinakål i 1 cm brede strimler. Purre skjæres i tynne skiver.
  2. Brun kotelettene raskt i varm panne, ta dem ut av pannen og legg dem til side.
  3. Tilsett alle grønnsakene i pannen, legg kotelettene oppå, strø på salt og pepper og hell over eplecideren. Legg på lokk og la det brassere (trekke) ca 10 minutter.

Server kotelettene med rotfruktene og ciderbuljongen, pynt med friske urtekrydder. Passer bra med ris eller kokte poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.