Chiliglasert kyllingfilet med gul paprikasaus

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Lag en spennende saus med gul paprika tilsatt litt finhakket, rød chili. Den både smaker godt og er flott å se på - dessuten passer den godt til den chiliglaserte kyllingfileten.

Ingredienser

  • 2 stk kyllingfilet
  • 1 ss margarin til steking
  • 2 ss søt chilisaus

litt salt og pepper

Gul paprikasaus:

  • 12 stk finhakket løk
  • 12 ts litt revet frisk ingefær
  • 225 g hakket gul paprika
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 12 dl eplemost
  • 12 ts buljongpulver
  • 1 dl vann
  • 12 stk finhakket rød chili
Vis næringsinnhold
Energi
249kcal
Fett
2g
Protein
37.8g
Karbohydrater
18.3g
Jern
mgmg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Stek kyllingfiletene i margarin i 2 minutter på hver side i middels varm panne. Etterstek på lav varme under lokk i 6-8 minutter. Ha på salt, pepper og søt chilisaus.
  2. Stek finhakket sjalottløk og revet ingefær i smør i en panne. Ha i hakket paprika og timian. Spe med eplemost og buljong. La alt koke på svak varme til paprikaen er myk. Smak til med salt og pepper.
  3. Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør sausen glatt. Sil den om nødvendig. Ha i finhakket chili.

Server chiliglaserte kyllingfileter med presset potet, lettkokte aspargesbønner og flådd cherrytomat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.