Byggrynsgrøt med stekt egg

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Grøt er trendy, og ikke bare som frokost. Vi har laget en byggrynsgrøt med stekt egg, som en lett rett til lunsj eller middag.

Ingredienser

  • 3 dl byggryn
  • 112 l lettmelk
  • 1 ts salt
  • 1 bunt liten frisk gressløk
  • 4 stk egg
  • 1 ss margarin
Vis næringsinnhold
Energi
445,25kcal
Fett
12,2g
Protein
24,3g
Karbohydrater
56,7g
Jern
2,47mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Legg byggryn i bløt i kaldt vann natten over. Hell fra bløtevannet.
  2. Kok opp melk, ha i byggryn og la grøten småkoke i 30-40 minutter. Rør av og til slik at det ikke svir seg. Smak til med salt.
  3. Stek egg på begge sider i en varm stekepanne med margarin.
  4. Legg egg på grøt og topp med finhakket gressløk.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.