Brokkoli med hvitløk og sesam

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Når den unnselige grønne blomsterknoppen blir behandlet med respekt slår den ut i full blomst og gleder oss med sin milde smak og store anvendelighet. Her har brokkolien fått en kinesisk twist, med masse hvitløk og sesamolje. 

Ingredienser

  • 600 g brokkoli i små buketter (bruk stilken også)
  • 4 båter grovhakket hvitløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss ristede sesamfrø
Vis næringsinnhold
Energi
127kcal
Fett
8.7g
Protein
5.5g
Karbohydrater
4.4g
Jern
1.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Forvell brokkolibuketter i  en kjele med kokende vann i 2 minutter.

2. Hell av vannet og sett kjelen tilbake på platen.

3. Ha i resten av ingrediensene og fres brokkolien på middels høy varme i 2-3 minutter. Krydre eventuelt med salt og pepper og server rykende varmt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.