Brennheit kyllinggryte med reker

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Denne retten er sterk som bare pokker, men er likevel så balansert at de gode råvarene beholder sin egensmak. Godt!

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet i strimler
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

  • 2 stk grovhakket rød paprika
  • 2 båt hvitløk , finhakket
  • 12 skive chorizopølse
  • 2 ts sukker
  • 3 ts kajennepepper
  • 2 boks hakkede hermetiske tomater
  • 300 g potet i terninger
  • 8 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 160 g reker i lake
Vis næringsinnhold
Energi
525kcal
Fett
11.7g
Protein
47.2g
Karbohydrater
51.8g
Jern
6mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Stek kyllingstrimler raskt i olje i en gryte. Krydre med salt og pepper og sett tilside på en tallerken.
  2. Bruk samme gryte og fres hvitløk, paprika og chorizo raskt i et par minutter.
  3. Tilsett sukker, kajennepepper, tomater, potetterninger og buljong og la det koke i ca. 10 minutter.
  4. Tilsett kyllingstrimlene og la gryta bli gjennomvarm, ca. 5 minutter. Dryss reker over like før servering.

Server med grovt brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.