Bohemian burger

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Her er den radikale burger, eller kanskje en burger for radikale! Med spinat og kalkun sammen med burgeren vil du garantert gi gjestene dine en annerledes opplevelse. Et slags opprør mot den straighte burgeren.

Ingredienser

  • 600 g karbonadedeig
  • 112 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 12 dl vann
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 4 ss crème fraîche ekstra lett, 10 %
  • 1 ts tørket salvie
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts salt
  • 12 ts malt hvit pepper
  • 1 stk bifftomat
  • 8 skive naturell kalkunpålegg
  • 150 g frisk spinat
  • 2 stk vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 4 stk grovt rundstykke
Vis næringsinnhold
Energi
519kcal
Fett
18.5g
Protein
42.6g
Karbohydrater
43.7g
Jern
5.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Rør inn salt og pepper i karbonadedeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig. Del den i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  2. Bland créme fraîche med salvie, oregano, salt og pepper.
  3. Vask og rens spinaten og fres den i panne med skivet vårløk og presset hvitløk, akkurat til den faller sammen.
  4. Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side.
  5. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll med créme fraîche-blandingen, tomat, burger, kalkunpålegg og spinat/vårløk.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.