Biffspyd med agurk- og mangosalsa

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Disse deilige biffspydene er penslet med en blanding av sriracha og olivenolje, som gir en pirrende pikant smak.  Mango og agurk er tilbehør som gjør dette måltidet godt balansert på smak og veldig veldig godt. 

Ingredienser

  • 600 g biffkjøtt
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 4 ss sriracha (asiatisk chilisaus)

Agurk- og mangosalsa:

  • 1 stk mango
  • 1 stk agurk
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 stk vårløk
  • 1 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 2 stilk frisk mynte

  • 4 stk grillspyd
  • 2 stk lime
Vis næringsinnhold
Energi
261kcal
Fett
8.6g
Protein
34.0g
Karbohydrater
10.4g
Jern
2.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 180 °C.

2. Skjær biffkjøttet i 16 like store biter og tre dem på 4 spyd. Krydre med salt og pepper.

3. Bland sriracha og olivenolje i en liten bolle og pensle kjøttet med blandingen på alle sider. Legg spydene i en ildfast form og sett formen i ovnen. Stek spydene i ca. 10 minutter.

Srirachablandingen som er igjen etter pensling kan du servere som dipp/saus.

4. Skjær mango, agurk, stangselleri og vårløk i små biter og ha dem i en bolle sammen med olivenolje, salt og finhakket mynte. Bland godt.

Server grillspydene med agurk- og mangosalsa og med båter av lime. Press lime over maten underveis. Det frisker godt opp og gir en herlig smak til både kjøttet og salsaen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.