Biff med tabbouleh

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Tabbouleh er en tradisjonell arabisk grønnsaksrett som lages ved å blande blant annet kokt bulgur, tomat, mynte, persille og løk. Her ledsager den biff, gresk yoghurt og avokado. Supergodt og veldig fresht!

Ingredienser

  • 4 stk biff av ytrefilet storfe á 150 g
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Tabbouleh:

  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vann
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 potte frisk mynte
  • 12 stk løk
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk tomat
  • 1 stk sitron
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt

  • 1 stk avokado
  • 2 dl gresk yoghurt
Vis næringsinnhold
Energi
466kcal
Fett
17.9g
Protein
42.6g
Karbohydrater
30.8g
Jern
6.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kok bulgur i 10 minutter, eller etter anvisningen på pakken. Skyll ferdig kokt bulgur i kaldt vann i en sil. Sørg for å få alt vannet bort, press gjerne med en sleiv eller skje.
  2. Vask persille og mynte og rens dem fri for stilker. Finhakk persille, mynte, løk og chili. Skjær tomat i små terninger og bland alle ingrediensene med sitronsaft og olje. Smak til med salt og pepper.
  3. Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem på sterk varme i en stekepanne med margarin til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt
  4. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Skjær avokadoen i åtte båter og ta av skallet.

Server biffene sammen med tabbouleh, avokado og gresk yoghurt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.