Biff med potet- og sellerirösti

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Stek noen møre og saftige biffer av norsk storfe, og server dem med tynne, sprø potet- og sellerirösti og en mild sennepsdressing med rømme. Skikkelig god og sunn middag laget på kort tid.  

Ingredienser

  • 600 g mørbrad av storfe (i biffer à 150 g)
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss margarin

Dressing:

  • 4 ss lettrømme
  • 1 ss grov sennep
  • 12 ss sukker
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Potet- og sellerirösti:

  • 500 g potet
  • 500 g sellerirot
  • 2 stk egg
  • 4 ss parmesan
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking

  • 1 pakke blandet babybladsalat (à 65g)
Vis næringsinnhold
Energi
526.2kcal
Fett
24.4g
Protein
47.1g
Karbohydrater
26.1g
Jern
6.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Legg kjøttet i romtemperatur i minimum 30 minutter før du skal bruke det.

1. Bland sammen rømme og sennep til en dressing, smak til med salt og pepper.

2. Riv potet og sellerirot grovt, og bland det sammen med egg, parmesan og bladpersille i en bolle. Krydre med salt og pepper.

3. Forvarm stekeovn på 200 °C. Ha margarin i en varm stekepanne. Når margarinen slutter å bruse, ha i ¼ del av blandingen, og stek en stor rösti. Stek den i ca. 2minutter på hver side, og legg den over på et bakepapirkledd stekebrett. Stek resten av röstiene. Sett brettet i stekeovn, og stek i ca. 5 minutter til röstiene har fått en gyllen fin farge.


4. Krydre biffkjøttet med salt og pepper. Stek biffene på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt.

Server saftig mørbrad av storfe med potet- og sellerirösti, frisk grønn salat og sennepsdressing. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.