Biff for to

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Regelen sier at man ikke skal gape over mer enn man kan tygge. Men med god mat og i godt selskap kan det nok være lettere sagt enn gjort. Her er oppskriften på hvordan du tar pusten, uten å ta øynene fra, den utkårede gjesten.

Ingredienser

2
Porsjoner
  • 400 g mørbrad av storfe

  • 12 stk rødløk
  • 12 stk løk
  • 1 ss frisk gressløk
  • 12 ss margarin
  • 12 ss sukker
  • 1 ss eplecidereddik

  • 4 stk rød cherrytomat
  • 12 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 12 ts finhakket frisk timian

  • 150 g grovt havsalt
  • 2 stk store potet
  • 1 stk hvitløk
Vis næringsinnhold
Energi
419kcal
Fett
11.1g
Protein
48g
Karbohydrater
29.3g
Jern
6mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Ha grovt havsalt i en ildfast form. Legg i hele poteter og hvitløk. Bak i ovnen ved 200°C i ca. 2 timer avhengig av hvor store potetene er.
  2. Krydre biffene med salt og pepper.
  3. Rens løken, og skjær den i strimler, eller ringer. Varm margarin i panna, og la løken steke til den blir lett gyllen. Dryss over sukker og la det karamellisere lett før du tilsetter eplecidereddik. Smak til med salt og pepper.
  4. Vend cherrytomatene i olje, salt, pepper, og hakket timian. Legg dem i en ildfast form, og bak dem i ovnen på 200°C i 15 minutter. Serveres enten lune eller varme.
  5. Brun biffene i panna på sterk varme. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side, for medium stekt. La dem hvile et par minutter før servering. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.