Biff Creole

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Kreolsk mat betyr spennende smakskombinasjoner fra mange steder som Vest-Europa, Afrika, Karibien og USA. Prøv Biff Creole og la deg forføre.

Kreolsk mat byr på spennende smakskombinasjoner fra Vest-Europa, Afrika, Karibien og USA. Prøv Biff Creole og la deg forføre av gode krydrede, men rene smaker. Reker og biff er en kombinasjon som er vanlig i det kreolske kjøkken.

Ingredienser

  • 4 stk biff av ytrefilet storfe à 150 g
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Krydret tomatsaus:

  • 2 båt hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 stk vårløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ts kajennepepper
  • 12 ts pepper
  • 12 ts sukker

Grønnsaker:

  • 1 stk frisk ananas
  • 4 stk pak choy
  • 1 stk rødløk
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 500 g reker (m/skall)
  • 1 stk rød chili
  • 2 ss finhakket bladpersille
Vis næringsinnhold
Energi
439kcal
Fett
10.1g
Protein
50.3g
Karbohydrater
34.2g
Jern
4.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Finhakk hvitløk, chili og vårløk til sausen, og stek det blankt i en varm panne med olje. Tilsett grovhakkede tomater, kajennepepper, salt, pepper og sukker. Kok sausen i et par minutter.
  3. Rens ananas og skjær den i tynne ringer. Del hver pak choi i to og skjær rødløk i tynne skiver.  Legg annenhver gang ananas, pak choi og løk i taksteinmønster i en ildfast form. Krydre med salt og pepper. Fordel sausen over grønnsakene og sett formen inn i ovnen. Stek grønnsakene i ca. 20 minutter, eller til grønnsakene er gjennomvarme.
  4. Rens rekene og bland dem med finhakket chili og bladpersille.
  5. Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem på sterk varme i en stekepanne med margarin til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt.

Server biffene straks med grønnsaker, tomatsaus og reker.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.