Asiatisk biff

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Tynne skiver av biffkjøtt i en marinade med lime og asiatisk fiskesaus gir kjøttet en spennende og eksotisk smak. Egner seg både til å steke i stekepanne og på grill.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet, mørbrad eller flatbiff av storfe
  • 1 stk lime
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk) (kan sløyfes)
  • 3 stk finkuttet vårløk
  • 1 ss finhakket frisk koriander
  • 1 ss finhakket frisk mynte
  • 12 ts chilipulver

  • 4 ss søt chilisaus
Vis næringsinnhold
Energi
208kcal
Fett
3.8g
Protein
34.1g
Karbohydrater
9.2g
Jern
3.6mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Skjær kjøttet i tynne biffer (2 per porsjon).
  2. Bland sammen alle ingrediensene til en marinade og ha over i en pose. Legg i kjøttet, klem all luft ut av posen og lukk den. La kjøttet marinere ca. 20 minutter.
  3. Tre kjøttet på trepinner og stek dem 1-2 minutter på hver side.

Server spydene med chilisaus som dip. 

 

Denne retten kan gjerne serveres med ris. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.