Appelsinmarinert kalkunbiff

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Appelsinmarinerte kalkunbiffer serveres med juskokte knaskerøtter og ferdig rødvinsaus fra pose som er smakt til med smør og balsamicoeddik.

Ingredienser

  • 4 stk kalkunbiff , evt. kalkunfilet skåret i biffer
  • ca. 10 stk stjerneløk

Appelsinmarinade:

  • 1 båt hvitløk i skiver
  • 2 ss soyasaus
  • ca. 2 ss revet frisk ingefær
  • saft og skall av 1 stk appelsin
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk stjerneanis

Juskokte knaskerøtter:

  • 1 pose knaskerøtter
  • ca. 1 dl appelsinjuice
  • 1 stk stjerneanis (kan sløyfes)

litt sukker

salt og kvernet pepper

Rødvinsaus:

  • 1 pk rødvinsaus

litt jus (fra knaskerøttene)

  • 1 ss balsamicoeddik
Vis næringsinnhold
Energi
252kcal
Fett
4.3g
Protein
39.5g
Karbohydrater
12g
Jern
1.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Bland alle ingrediensene til marianden. Legg kalkunbiffene i appelsinmarinaden. La dem marinere så lenge du har tid eller til neste dag.

 2. Ta biffene opp og tørk bort litt av marinaden. Stek kalkunbiff og delte stjerneløk i en panne med litt margarin i ca. 2 minutter på hver side. La filetene hvile litt i pannen. 

 3. Kok opp appelsinjus, stjerneanis, en liten klype sukker, salt og pepper. Legg i gulrøttene og kok til de er møre.

 4. Lag rødvinssaus av en pose rødvinssaus, litt jus (fra gulrøttene) og 1 ss balsamicoeddik. Litt kaldt smør røres evt. inn i sausen før servering.

 Server kalkunbiff på en seng av juskokte knaskegulrøtter, stekte stjerneløk og lettkokte grønnsaker. Tilsmakt rødvinssaus fra pose og kokte poteter passer bra til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.