Yuk pin chao mien

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Asiatisk mat, og spesielt mat fra Kina, har lenge vært på matkartet både her hjemme og ute i den store verden. Kjøttdeig/karbonadedeig passer godt sammen med både nudler og ris samt østens spesielle krydder.

Ingredienser

  • 500 g kjøttdeig
  • 3 dl kjøttkraft eller buljong
  • 2 ts søt soyasaus (kecap manis)
  • 3 ss østerssaus (oyster sauce) (kan sløyfes)
  • 2 ts soyasaus
  • 2 ts maisstivelse (maizena)
  • 1 stk brokkoli
  • 2 stk vårløk
  • 2 ts raspet frisk ingefær
  • 200 g risnudler evt. eggenudler

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Brun kjøttdeigen og ha den over i en gryte.

2. Hell over kraften. Bland sammen soyasaus og østersaus og rør inn maizena. Hell over i gryten og la det koke opp.

3. Rens og del brokkoli i små buketter og vårløk i 2-3 cm store biter. Fres grønnsakene sammen med revet ingefær raskt i panna og ha over i gryten sammen med kjøttet.

4. Kok nudler etter anvisning på pakken.

Tips: I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.