Wok med kylling og sursøt saus

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Sursøt saus lager du raskt selv – enkelt, rimelig og med masse smak. I denne kyllingwoken smaker den nydelig!

Ingredienser

  • 2 stk kyllingfilet
  • 12 stk rød paprika
  • 12 stk grønn paprika
  • 1 ss olje til steking
  • 12 ts finhakket frisk ingefær (kan sløyfes)
  • 12 ts finhakket rød chili (kan sløyfes)
  • 2 ss bønnespirer
  • 12 boks hermetisk ananas i ringer (liten boks)

Sursøt saus:

  • 3 ss sukker
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ss maisstivelse (maizena)

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingfilet i tynne strimler og paprika i biter.
  2. Varm olje i en wokpanne eller jerngryte. Start med å steke kyllingkjøttet og brun det raskt ved høy temperatur. Dryss salt og pepper over. 
  3. Ha i paprikabiter, ingefær og chili og la det surre til paprikaen er nesten mør. Legg i bønnespirer og ananasbiter til slutt.
  4. Tilsett ananassaft og ingrediensene til sursøt saus, unntatt maisenna. Varm raskt opp og jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Kok opp før servering.

 Server wokretten med kokt ris eller kokte nudler.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.