Urteschnitzel

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Svinekjøtt og pasta kan varieres nærmest i det uendelige. Her er en rask oppskrift med pasta med renskåret svinekjøtt i form av en nydelig urteschnitzel med friske urter. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Kyllingfilet med brødsalat

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin i biffer
  • 1 båt hvitløk
  • 4 ss frisk bladpersille
  • 1 ts salt
  • 1 ts peppermiks
  • 2 ss margarin til steking

Pasta:

  • 400 g tagliatelle
  • 2 stk snittet vårløk
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) i tynne skiver
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 ss revet fersk parmesan

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløk og bladpersille, og bland sammen med salt og peppermiks.
  2. Bank ut svinebiffene med en kjøttbanker (eventuelt et godt gammeldags kjevle) og vend dem i krydderblandingen.
  3. Stek schnitzlene på middels varme, ca. 2 minutter på hver side, i en varm stekepanne med margarin. Trekk stekepannen til side og etterstek på svak varme til de er gjennomstekte, 3-4 minutter.
  4. Hakk vårløk og selleristang fint. Kok pasta i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Sil av vannet, ha pastaen tilbake i kjelen og vend inn vårløk, selleri og creme fraiche.

Anrett de saftige urteschnitzlene med pastaen og dryss over revet parmesan rett før servering. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.