Svinekoteletter med stuede grønnsaker

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Dette er deilig, dansk husmannskost med svinekoteletter. Paneringen gjør kjøttet ekstra saftig, og med de stuede grønnsakene har du grønnsaker og saus i ett. 

Ingredienser

  • 4 stk kotelett av svin
  • 1 stk egg
  • 2 dl brødrasp
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Stuede grønnsaker:

  • 600 g frossen grønnsaksblanding
  • 1 ss margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl vann

Slik gjør du

  1. Pisk egg lett med en gaffel. Bland salt, pepper og brødrasp i en skål.
  2. Tørk av kotelettene med kjøkkenpapir og vend dem først i egg og deretter i brødrasp.
  3. Stek kotelettene pent brune på begge sider i ca. 2 minutter, og la dem ettersteke på svak varme til de er gjennomstekt i ca. 2 minutter.
  4. Kok grønnsaker. 
  5. Smelt margarin, tilsett mel og spe med grønnsakskraft. La sausen koke i 5 minutter før grønnsakene blandes inn.

Server med kokte poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.