Svinebøf med ovnsstekte poteter

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

La deg friste av tykke, saftige magre svinebøffer. Enkle å lage er de også. Svinebøff er inspiret av den danske hakkebøffen. Her har du et fullverdig måltid når du har det travelt.

Ingredienser

  • ca. 500 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk egg
  • 1 ss revet parmesan
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ts provencekrydder
  • 1 pose frosne potetbåter
  • 1 beger rød cherrytomat
  • 12 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 1 stk rød paprika
  • 1 ss pinjekjerner
  • 1 glass sorte oliven
  • ca. 8 ss salsa

Slik gjør du

1. Stek potetene i ovnen etter anvisning på pakken.

2. Rør sammenvispet egg inn i kjøttdeigen sammen med krydder og ost. Bland godt sammen.

3. Form bøffer med en skje, legg dem på ei fjøl og klapp dem litt flate. Hakk dem gjerne på toppen med en kniv for å få finere stekeflate. Stek dem pent brune på begge sider, og etterstek i 3-4 minutter på svak varme til de er gjennomstekt.

4. Lag salat av tomat, paprika, salat, pinjekjerner og sorte oliven. Server med stekte potetbåter, salat og salsa.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.