Svinebiff med purre- og olivenrøre

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Finhakket oliven, purre og selleristang blir til et smakfullt tilbehør til klassisk og saftig svinebiff. Det er middagsmaten sin, det! Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Kyllinggryte med selleri.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin i biffer
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Purre- og olivenrøre:

  • 12 glass kalamata oliven
  • 14 stk purre (det grønne)
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 12 bunt finhakket bladpersille

  • 8 stk potet

Slik gjør du

1. Kok potet i en kjele med lettsaltet vann til de er så vidt møre, ca. 20 minutter.
2. Finhakk oliven, purreløk og selleri og bland dette med créme fraîche. Smak til med salt og pepper. Sett kjølig til du skal spise.
3. Krydre biffene med salt og pepper. Brun dem raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side, i en panne med margarin. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side.
4. Server svinebiff med kokt potet og purre- og olivenrøre. 

Se hvordan steke biff av svin ytrefilet

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.