Sur-søt kyllingwok

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Nordmenn elsker wok med kylling! Dette er en enkel og god hverdagswok med hjemmelaget sur-søt saus.

Ingredienser

  • 12 stk grillet kylling (850 grams råvekt)
  • 1 stk rødløk i båter
  • 2 stk gulrot i skiver
  • 12 stk brokkoli i små buketter
  • 100 g strimlet hodekål
  • 100 g aspargesbønner delt i to
  • 1 stk gul paprika i biter

Sur-søt saus:

  • 112 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 3 ss sukker
  • 3 ss soyasaus
  • 112 ss eddik, 7 %
  • 3 ss tomatpuré

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Ta av skinnet på grillet kylling og skjær kjøttet i passe store biter.

2. Gjør klart alle grønnsakene og ingrediensene til den sur-søte sausen.

3. Varm olje i en wok eller stor stekepanne og tilsett grønnsakene. La grønnsakene bli nesten møre og ha i kyllingkjøttet. La alt bli varmt og hell over den sur-søte sausen som er rørt sammen. Kok opp og smak til.

Server med ris.

Du kan gjerne bruke en pose ferdige wokgrønnsaker og ferdig saus på glass.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.