Stekt sei med sopp

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Seien er full av smak, og egner seg spesielt godt til steking. De aller fleste har vel et barndomsminne om seibiff med løk – her har du en asiatisk variant med sopp, løk, grønnkål og sesamolje.

Seien er full av smak, og egner seg spesielt godt til steking. De aller fleste har vel et barndomsminne om seibiff med løk – her har du en asiatisk variant med sopp, løk, grønnkål og sesamolje.

Ingredienser

  • 800 g skinn- og beinfri seifilet
  • 2 ss eller smør margarin
  • 2 poser boil-in-bag ris
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g aromasopp
  • 3 stk sjalottløk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 100 g ferdig vasket grønnkål
  • 1 ss sesamolje (kan utelukkes)

Slik gjør du

  1. Del seifileten i porsjonsstykker og krydre med salt og pepper.
  2. Smelt smør eller margarin i en varm stekepanne. Når det slutter å bruse kan du legge i fisken. La den steke i 3-4 minutter, til den har en fin, gyllen farge. Snu den forsiktig, senk varmen og la den steke ferdig i 3-4 minutter til, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.
  3. Skrell og skjær løk i skiver. Skjær sopp i skiver. Skrell og finhakk hvitløk. Finhakk chili.
  4. Kok ris etter anvisning på pakken.
  5. Varm olje i en ny stekepanne eller vid kjele. Fres sopp, løk, hvitløk og chili til det begynner å få fin farge. 
  6. Ha i grønnkålen og stek videre til den faller sammen og blir myk. Smak til med salt, pepper og sesamolje (om ønskelig).
  7. Fordel soppblandingen på fire tallerkener og legg fiskestykkene oppå. Server med ris ved siden av.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.