Sommerkoteletter med bulgurotto

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Sommerkotelettene trenger bare noen få minutter på grillen før de er serveringsklare. Her har vi laget en vri på risottoen, og laget den med bulgur i stedet. Derfor navnet bulgurotto.

Ingredienser

  • 4 stk sommerkoteletter
  • 2 ss olje
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Bulgurotto:

  • 2 dl bulgur
  • 1 stk løk
  • 1 ss smør
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl parmesan
  • 1 ts tørket estragon
  • 1 dl matfløte
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Bløtlegg bulgur i 30 minutter. Ha den over i en sil og la den renne godt av seg.
  2. Finhakk løk og hvitløk og stek det med margarin i en kjele, sammen med tørket estragon.
  3. Ha i bulgur og hell over halvparten av vinen og fløten- Kok til all væsken har kokt inn. Rør hele tiden. 
  4. Ha i resten av væsken og rør ekstra godt mot slutten av koketiden til du får en kremete konsistens.
  5. Rør inn revet parmesan og smak til med salt og pepper.
  6. Pensle kotelettene med olje. Dryss på krydder. Grill kotelettene 4-5 minutter på hver side.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.