Skinkesalat med pære og tørket fiken

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

I julemodus og ønsker en salat som smaker litt jul? Med juleskinke, pære, fiken, granateple og sennepsvinagrette har du en sprø og deilig salat som garantert gir stemning.

Ingredienser

  • 300 g juleskinke i strimler
  • 1 pk ruccula (á 65 g)
  • 80 g radicchio rosso salat
  • 3 stk pære i skiver
  • 4 stk tørkede fiken i skiver
  • 1 stk granateple

Sennepsvinagrette:

  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss honning
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 - 112 dl olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts malt pepper

Slik gjør du

1. Lag sennepsvinagrette. Bland dijonsennep, honning og hvitvinseddik i en liten bolle. Spe med olje i en tynn stråle mens du spisker kraftig. Vinagretten skal ha en glatt og kremaktig konsistens. Smak til med salt og pepper. 

Dypp et salatblad i dressingen. Er dressingen for skarp, spe i litt mer olje. Dressingen er holdbar i kjøleskapet i 1-2 uker.

2. Anrett salat, pære og fiken på fat eller i bolle. Legg på finstrimlet juleskinke. 

3. Rens granateple og dryss over salaten. Ha litt sennepsvinagrette på salaten rett før servering, og server resten av dressingen ved siden av.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.