Skinkesalat med honningglaserte nøtter

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

I julestemning og lyst på en salat som smaker mye jul? Her har du den! Med juleskinke, grønnkål, pære, honningglaserte nøtter og klementindressing blir det garantert fest i heimen.

Ingredienser

  • 300 g juleskinke i strimler
  • 200 g grønnkål
  • 1 ss olje
  • 100 g grovhakkede hasselnøtter
  • 100 g tørkede tranebær
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 2 ss honning
  • 3 stk pære
  • 80 g radicchio rosso salat
  • 12 stk granateple

Klementindressing:

  • 1 stk finhakket sjalottløk
  • 1 ss olje til steking
  • saft av 4 stk klementin
  • ca. 1 dl olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Lag klementindressing. Fres sjalottløk i en liten kjele med olje til den er myk. Ha i klementinsaft. Kok på svak varme og reduser til det halve. Avkjøl litt. Spe med olje i en tynn stråle mens du pisker kraftig. Smak til med salt og pepper

2. Kutt grønnkål i tynne strimler. Fres kål i en varm stekepanne med olje, 2-3 minutter. Ha grønnkålen over på en tallerken. 

3. Fres nøtter og tranebær i en varm stekepanne med smør i et par minutter. Krydre med 5-spice og ha på honning. 

5-krydder/fivespice krydder/ five spice powder er en kjent krydderblanding fra det kinesiske kjøkken. Krydderet inneholder som navnet sier fem ulike krydderslag; stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sort pepper. Kan kjøpes i velassorterte dagligvareforretninger.

4. Anrett grønnkål, pære og salat på et fat eller i bolle. Legg på strimler av juleskinke. Strø glaserte nøtter og tranebær over. Ha på klementindressing rett før servering og dryss over granateple til pynt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.