Rask lammecurry

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En enkel og ganske rask curry med ferdig stekt eller kokt lammekjøtt. Denne oppskriften er en gjenoppskrift fra Fårikål, men annet ferdig stekt eller kokt lammekjøtt kan fint brukes.

Ingredienser

  • 600 g ferdigkokt benfritt lammekjøtt
  • 2 stk løk
  • 4 båter hvitløk
  • 112 ts frisk ingefær
  • 1 ss olje
  • 1 stk hel kanel
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 ts chilipulver
  • 1 boks hakkede tomater
  • 212 dl lammekraft
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 12 ss malt spisskummen
  • 1 ss malt koriander
  • 12 ss gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 12 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i mindre biter og sett det til side
  2. Kok ris etter anvisning på pakken
  3. Mens risen koker: Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Fres i varm olje til løken er myk og blank. Tilsett kanel, laurbærblad og chilipulver og fres videre i 2-3 minutter
  4. Hell i hakkede tomater og kraft og kok opp. Senk temperaturen og la det hele koke i 10 minutter
  5. Bland yoghurt, spisskummen, koriander og gurkemeie
  6. Vend kjøtt og yoghurt inn i sausen og kok opp. La det hele småkoke til alt er gjennomvarmt
  7. Smak til med salt og pepper. Dryss over hakket koriander

Server curryen rykende varm med ris, yoghurt, naan-brød og mango-chutney

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.