Raggmunkar med fläsk och lingon (potetlapper)

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Raggmunkar er en svensk spesialitet som kanskje er lite kjent for oss nordmenn. Stekte potetlapper servert med stekt flesk og tyttebærsyltetøy er både lettvint og smakfullt.

Ingredienser

  • ca. 1 kg potet
  • 4 stk egg
  • 14 ts revet muskatnøtt
  • 112 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ss smør til steking

Serveres med:

  • 300 g lettsaltet sideflesk
  • ca. 2 dl rørt tyttebær

Slik gjør du

1. Stek flesk. Legg det over i en form med lokk for å holde det varmt.

2. Skrell poteter og riv dem på rivjern. Bland inn egg. Smak til med muskattnøtt, salt og pepper.

3. Stek raggmunkene straks, som små lapper i en stekepanne, noen minutter på hver side.

Server raggmunkene med stekt flesk og tyttebærsyltetøy.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.