Pasta med svinekjøtt og tomatsaus

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Det er ikke så vanskelig å lage en god pastasaus selv, ikke tar det så lang tid heller. Her er en enkel og god pastarett med renskåret svinekjøtt og hjemmelaget tomatsaus. Tørkede eller friske urter som timian, oregano eller basilikum setter en ekstra spiss på retten.

Ingredienser

  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss olje
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 stk revet gulrot
  • 12 stk hønsebuljongterning
  • 1 dl vann
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 200 g pasta

Slik gjør du

  1. Begynn med sausen. Hell tomat, løk og hvitløk i en kjele. Tilsett vann, buljong og gulrot og la det koke i ca. 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  2. Mens sausen koker bruner du kjøttet raskt i oljen i varm stekepanne (gjerne i to omganger), og koker pasta etter anvisning på pakken.
  3. Hell av kokevannet på pastaen og vend inn tomatsausen og kjøttstrimlene.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.