Pancho Villa - enkel meksikansk gryte

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

I Mexico er ikke ris bare ris. Der serveres aldri ris uten tomat, kraft, krydder eller grønnsaker. Her har vi også hatt i kjøttdeig av svin. Resultatet ble en enkel og rask rett, som passer perfekt når du er fysen på noe meksikansk.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk gul paprika i grove biter
  • 2 dl basmatiris eller langkornet ris
  • 2 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 2 dl vann
  • 12 stk purre i ringer

Slik gjør du

Du trenger: Kjøttdeig av svin, paprika, purre, hermetisk tomat, hønsebuljongterning, vann, basmatiris, olje, salt og pepper. 

1. Brun kjøttdeig i to omganger på sterk varme i en stekepanne med litt olje. Ha i paprika, og fres et par minutter. 

2. Tilsett ris og fres til risen er blank, ca. 2 minutter. Ha i hermetisk tomat og ferdig utblandet buljong. Kok opp og la gryten småkoke i ca. 20 minutter.

3. Tilsett purre og la den koke med de siste 5 minuttene.

Server gryteretten med salat og godt brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.