Pai med tomater og brie

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Denne paien er laget med herlige plommetomater og smakfulle biter av brie. Server med en fargerik salat ved siden av og dette blir en fullverdig og god hverdagsmiddag. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Gratinert svinebiff med tomatsalat.

Denne paien er laget med herlige plommetomater og smakfulle biter av brie. Server med en fargerik salat ved siden av og dette blir en fullverdig og god hverdagsmiddag

Ingredienser

  • 1 stk ferdig paibunn (rå)

Fyll:

  • 4 stk strimlet vårløk
  • 12 ss olje til steking
  • 70 g brie
  • 16 stk kalamataoliven uten stein
  • 6 stk plommetomat
  • 5 stk egg
  • 3 dl melk
  • 2 ss hakket frisk basilikum
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Legg ferdig paideig i en paiform og klem den lett inn til kantene og bunnen. Fjern overskytende deig.
  3. Skjær vårløk i fine strimler, skjær brie i biter, skjær oliven i to og tomater i skiver. Fordel alt jevnt over i det ferdige paiskallet.
  4. Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Hell blandingen over fyllet i paiformen.
  5. Stek paien ved 180 °C i 25 minutter, eller til til eggeblandingen er stiv.
  6. Dryss over basilikum før servering.

Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.