Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakt laks med spinat og blomkål

Ovnsbakt laks med spinat og blomkål

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laksefilet med skinn
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket grønn chili
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime

Tilbehør:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 poser frisk spinat à 200 gram
  • 1 stk. blomkål
  • 0,25 ts malt muskat
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Frisk spinat og revet blomkål er et kjempegodt tilbehør som virkelig passer utmerket til ovnsbakt laks. Hvitløk og grønn chili sørger for at det hele blir passelig hett på tunga.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laksefilet med skinn
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket grønn chili
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime

Tilbehør:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 poser frisk spinat à 200 gram
  • 1 stk. blomkål
  • 0,25 ts malt muskat

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 150 °C.

trinn du kan merke av
For mange er laksen helt perfekt stekt når den har en liten rosa kjerne. For å sikre dette kan du måle kjernetemperaturen med et steketermometer. Stopp stekingen når temperaturen har nådd 50°C. Da får du perfekt stekt saftig laks.

Server gjerne med kokt ris. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2024 18:12:41