Ovnsbakt laks med spinat og blomkål

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Frisk spinat og revet blomkål er et kjempegodt tilbehør som virkelig passer utmerket til ovnsbakt laks. Hvitløk og grønn chili sørger for at det hele blir passelig hett på tunga.  

Ingredienser

  • 800 g laksefilet med skinn
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 stk finhakket grønn chili
  • saft og finrevet skall av 1 stk lime

Tilbehør

  • 2 ss olivenolje
  • 2 poser frisk spinat à 200 gram
  • 1 stk blomkål
  • 14 ts malt muskat

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 150 °C.

2. Skjær laksefilet i porsjonsstykker og legg stykkene med skinnsiden ned på et bakepirkledt stekebrett. Krydre med salt og pepper.

3. Finhakk hvitløk og grønn chili- og bland dette med finrevet limeskall og limesaft. Fordel denne blandingen på toppen av fiskestykkene og sett fisken inn i stekeovnen. Fisken skal steke i ca. 15 minutter.

For mange er laksen helt perfekt stekt når den har en liten rosa kjerne. For å sikre dette kan du måle kjernetemperaturen med et steketermometer. Stopp stekingen når temperaturen har nådd 50°C. Da får du perfekt stekt saftig laks.

4. Varm opp olivenolje i en stor kasserolle og ha i spinaten. Rør om med en tresleiv til den faller sammen. Riv blomkål på den grove siden på et rivjern og ha dette i kasserollen sammen med spinaten. Rør godt og krydre med salt, pepper og muskat.

Server gjerne med kokt ris. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.