Omelett med potet og spinat

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

"Har du egg, har du mat" heter ordtaket. Det er nok fordi du kan lage deg et godt måltid selv om du ikke finner stort annet enn et par egg, kokt potet og noen spinatblader i kjøleskapet ditt.

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 2 ss vann
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts valmuefrø

Topping:

  • 1 stk potet
  • 1 båt hvitløk
  • ca. 12 dl frisk spinat
  • 1 ss smør
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 1 ss olje til steking

Slik gjør du

1. Kok potet eller bruk en du har fra gårsdagens middag.

2. Skrell poteten og del den i terninger. Fres potet, hvitløk og spinat raskt i en panne med smør. Smak til med salt og pepper. Ta det ut av pannen. 

3. Visp sammen egg, vann, salt og pepper i en bolle. 

4. Ha olje i den varme pannen, og hell i eggeblandingen. Dryss over valmuefrø og la eggeblandingen stivne mens du forsiktig fører den stivnede massen inn mot midten av pannen.

 5. La omeletten gli over på en tallerken og fordel poteter og spinat på toppen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.