Middagssalat med egg

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Lag deg en mettende og god lunsj- eller middagssalat med blant annet spekemat av kalkun, kokte poteter, sukkererter og halve egg. Dressingen er spesielt god!

Ingredienser

  • 1 pk speket kalkunfilet eller spekeskinke
  • 4 stk egg
  • 1 pk sukkererter
  • 1 stk sellerirot
  • 4 stk kokt potet
  • 1 stk purre

Dressing:

  • 2 ss sitronmajones
  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ts salt
  • 14 ts malt hvit pepper

friske urter

Vis næringsinnhold
Energi
384kcal
Fett
26g
Protein
18.2g
Karbohydrater
17.6g
Jern
3.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Kok eggene i 6-7 minutter. Avkjøl og skrell dem. Del eggene i to.

2. Skrell selleriroten og del den i staver. Kok sukkererter og selleri i lettsaltet vann i 2-3 minutter.

3. Del poteter og purre i mindre biter. Bland sammen poteter, purre, sukkererter og selleri i en bolle.

4. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Vend den inn i grønnsakene.

5. Anrett salaten på et pent fat. Fordel halve egg og skiver av speket kalkunfilet på salatfatet. Server godt brød til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.