Lammesauté med kantareller

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Sauté er et kokkebegrep og betyr en finere gryte. Det brukes så mørt kjøtt at det nesten ikke behøver å koke for å bli ferdig. I denne sauteen bruker vi kantarell, noe som gjør den ekstra god.

Ingredienser

  • 800 g benfritt lammekjøtt fra lår
  • 200 g kantarell eller annen sopp
  • 4 stk sjalottløk
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 1 pk provence lammesaus
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

 1. Skjær kjøttet i biter (ca. 4 x 4 cm). Rens og del soppen. Hakk løken.

 2. Lag sausen etter oppskrift på posen, men bruk bare 2 dl vann, og tilsett fløten.

 3. Brun kjøttet i flere omganger på sterk varme, 2-3 minutter på hver side. Ta det ut av pannen, men hold det varmt.

 4. Stek løk og sopp i 3-4 minutter. Rør i blandingen med jevne mellomrom.

 5. Ha sopp/løkblandingen og kjøttet i sausen. Smak til med salt og pepper.

 Server med råstekte poteter eller potetmos.

 

Tips: Får du ikke tak i Provence lammesaus kan du bruke en pose sjysaus, smakt til med provencekrydder.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.