Lam Tikka

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Ordet “tikka” betyr rett og slett “kjøttbit”, men brukes også som navn på yoghurtmarinaden som hører med i tikkarettene. Tikka stammer fra India og Pakistan, og er svært populært verden over. Dette er en rask og forenklet versjon, et herlig eksotisk innslag i en travel hverdag. 

Ingredienser

  • 400 g benfritt lammekjøtt fra lår
  • 2 ss olje /margarin til steking
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk liten løk
  • 1 glass tikka masala saus
  • 4 ss yoghurt naturell

Slik gjør du

  1. Renskjær kjøttet og del det i strimler. Skjær løken i båter og paprikaen i biter.
  2. Stek kjøttet i olje/margarin i 3-4 minutter. Tilsett løk og paprika og stek videre i 3-4 minutter.
  3. Tilsett tikka masala og yoghurt, skru ned varmen og la alt småkoke i 5 minutter.

Server med basmatiris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.