Kyllinglår med rotgrønnsaker i appelsinsaus

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Hva med å servere grillede kyllinglår med appelsinsaus og rotgrønnsaker? Her er det mye og god smak. For litt ekstra spicy saus kan du tilsette litt grønn karripasta i sausen.

Ingredienser

  • 4 stk gulrot
  • 12 stk kålrot
  • evt. 1 stk persillerot
  • 12 stk sellerirot
  • 1 stk grønn chili
  • 4 stk grillet kyllinglår
  • 2 ss margarin
  • 212 dl appelsinjuice
  • 12 dl vann
  • 12 dl soyasaus

salt og kvernet pepper

  • ca. 14 potte frisk timian eller kruspersille

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Del grønnsakene i forholdsvis grove biter og brun dem i en stor stekepanne eller kjele med litt margarin. Legg i kyllinglårene og ha i appelsinjus, vann, soyasaus og timian. Ha over lokk og la det småkoke i 10-15 minutter.

2. Ta av lokket og sett pannen i stekeovnen på 225 °C i ca. 5 minutter til skinnet på kyllingen blir sprøtt. Dryss over litt mer krydderurter rett før servering.

Det smaker godt med litt karripasta i, slik at retten blir mer spicy.

Bruk en stekepanne eller kjele som tåler å stå i stekeovnen eller legg alt over i en ildfast form før kyllinglårene settes inn i stekeovnen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.