Kyllinggryte med selleri

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kyllinggryte er herlig middagsmat, også i hverdagen. Her har vi en enkel og smakfull gryte med gode smaker av selleristang, purre og hvitløk. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Svinebiff med purre- og olivenrøre

Ingredienser

  • 8 stk kylling lårfilet
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 3 ss olje til steking
  • 34 stk purre
  • 200 g stilkselleri (stangselleri)
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl eplejuice
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ts tørket timian
  • 1 dl kalamata oliven (uten stein)
  • 12 bunt finhakket bladpersille
  • 16 stk små potet

Slik gjør du

1. Kok potet i en kjele med lettsaltet vann til de er møre, ca. 15 minutter.
2. Lag kyllinggryta mens potetene koker. Tørk kyllingkjøttet med kjøkkenpapir, skjær lårfiletene i to, og krydre med salt og pepper.
3. Brun kyllingbitene på hver side i en varm stekepanne med olje til de har fått fin farge.
4. Del purredel i to på langs og skyll den godt. Skjær den i terninger. Del stilkselleri i to på langs, og deretter i terninger. Skrell og finhakk hvitløk. 
5. Varm resten av oljen i en gryte og ha i purre, selleristang og hvitløk. Fres til det begynner å få farge og dryss over hvetemel. Bland godt og hell på eplejuice og buljong. Ha i timian og legg i kyllingkjøttet, kok opp.
6. Senk varmen, sett på lokk og la det småkoke i 20 minutter. Ha i oliven og kok videre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket persille rett før servering.

Server gryten med kokte små poteter og gjerne en klatt créme fraîche. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.