Kyllingfrikassé med filet

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Hønsefrikassé er god, norsk tradisjonsmat som det tar lang tid å lage. Vi har jukset litt, og lager frikassé med kyllingfilet som er ferdig på under 20 minutter.

Ingredienser

  • 2 stk kyllingfilet
  • 3 stk potet
  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 12 stk purre
  • 14 stk sellerirot

Frikassésaus:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 12 dl matfløte

salt og pepper

smak til med litt presset sitron el. sitronsaft

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Del kyllingfileter i biter som ikke er altfor små. Skjær poteter i litt store terninger, løk i båter, gulrot og purre i skiver på skrå og sellerirot i passe store terninger.

2. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med litt under halvparten av buljongen og rør godt med en visp for å få ut eventuelle melklumper mens det koker opp. Ha i resten av buljongen og en liten fløteskvett for å få rund og god smak.

3. Legg kyllingbiter, poteter og grønnsaker i sausen. La frikasseen koke i 10-15 minutter til kjøttet er gjennomkokt og grønnsakene møre. Smak til sausen med litt sitronsaft og salt og pepper før servering.

 

Frikasseen blir ekstra god ved å tilsette litt friske urter. Det er mest vanlig å bruke dill, men kjørvel eller basilikum passer også godt.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.