Kyllingfilet med linse- og potetmos

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Prøv en ny variant av potetmosen med linser og spinat. Det er lettvint og godt tilbehør til stekt kyllingfilet.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 ss flytende margarin
  • 1 ts salt
  • 14 ts pepper

Linse- og potetmos:

  • 400 g potet , gjerne melne
  • 1 dl lettmelk
  • 1 boks hermetiske linser
  • 50 g frisk spinat
  • 2 stk gulrot

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skrell potetene og del dem i terninger for at kokingen går fortere. Kok potetene i usaltet vann i ca. 15 minutter til de er helt møre.

2. Varm margarin i en stekepanne og stek kyllingfiletene i to minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Senk varmen og etterstek under lokk i 4 minutter.

3. Hell av kokevannet på potetene og mos dem med melk. Skyll hermetiske linser og frisk spinat godt, og bland inn i potetmosen. La alt bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.

4. Skrell gulrot og høvle tynne strimler med en ostehøvel. Dypp gulrotstrimlene i kokende, lettsaltet vann i noen få sekunder.

Server kyllingfiletene med linse- og potetmos og lettkokte gulrotstrimler.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.