Karriskinke

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En kjapp og enkel rett med deilig karrismak. Servert med en god og fyldig hjemmelaget potetmos.

Ingredienser

  • 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 stk liten purre
  • 2 stk eple
  • 100 g revet hvitost
  • 1 ts karri

Potetmos:

  • 10 stk potet
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 14 ts revet muskatnøtt
  • 1 stk egg

Slik gjør du

  1. Skrell poteter, del dem i terninger, og kok dem til de er møre. Hell av vannet, mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt, og smak til med salt, pepper og muskat. Rør i et egg til slutt (ikke kok mosen etter du har tilsatt egget). 
  2. Skjær kjøtt i strimler. Fres strimlene raskt i en varm panne, halvparten av gangen. Krydre med salt og pepper.
  3. Del epler i tynne båter, og skjær purre i ringer. Bland epler, purre, ost og karri, og ha dette over kjøttet i pannen. Legg et lokk over pannen, og etterstek på svak varme til osten er smeltet og eplene møre, 5-10 minutter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.