Karbonader med agurksalsa

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Karbonader lager du raskt og enkelt selv. Rør kjøttdeigen raskt sammen med resten av ingrediensene – det er ikke nødvendig å røre lenge. Hjemmelaget agurksalsa er nydelig tilbehør.

Ingredienser

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 ss potetmel
  • ca. 1 dl vann
  • 2 ss smør eller olje

Agurksalsa:

  • 2 ss sylteagurk, hakket
  • 1 stk finhakket tomat
  • 12 stk finhakket løk
  • 12 stk finhakket rød paprika
  • 2 ss olje
  • 12 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

 1. Ha alle ingrediensene i en bolle og rør deigen lett sammen.

 2. Del deigen i 6-8 boller, og klapp dem flate til karbonader.

 3. Stek dem på begge sider i 2-3 minutter på forholdsvis sterk varme.

 4. Bland alle ingrediensene til salsaen og smak til med pepper, eventuelt litt salt.

Server på godt brød med agurksalsa og salat, eller med kokte poteter og grønnsaker til middag.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.