Karbonade og speilegg på tomatsalsa

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Saftige karbonader av kyllingkjøttdeig passer godt som en liten kveldsrett, eller en enkel middag. Mens karbonadene steker ferdig kutter du kjapt tomater og løk sammen til salsaen. Toppet med speilegg er denne retten ganske enkelt perfekt.

Ingredienser

  • 4 stk egg

Karbonade:

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • ca. 12 ss finhakket frisk timian

Tomatsalsa:

  • 2 stk tomat
  • 12 stk hakket løk
  • 1 ss virgin olivenolje
  • 12 ts sukker
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • ca. 2 ss finhakket frisk basilikum

Slik gjør du

1. Bland kjøttdeig med salt, pepper og litt hakket timian. Form til fire karbonader. Stek dem 3-4 minutter på hver side til de er gjennomstekt.

2. Finhakk tomat og løk. Bland sammen dressingen og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over tomatbitene og dryss finhakket basilikum over.

3. Slå egg i varm panne med litt smør og stek det til hviten stivner og plommen fortsatt er litt rennende (her er egget stekt i en hjerteform). Legg egg over karbonaden, og server sammen med tomatsalsa og friske urter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.