Juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Juleskinke kan man kjøpe ferdig kokt i butikken. Skinken egner seg ypperlig til raske smakfulle førjulsretter. Denne retten krever lite forberedelse og er til god hjelp i en travel førjulstid.

Ingredienser

  • 115 kg ferdig kokt juleskinke

Rotgrønnsaker:

  • 2 ss olje
  • Saften 1 stk appelsin
  • 1 ss honning
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

  • 3 stk gulrot i staver
  • 14 stk kålrot i staver
  • 14 stk sellerirot i staver
  • 2 stk rødløk i båter
  • 1 stk fennikel i båter
  • 8 stk potet delt i to på langs

Panering:

  • 3 ss griljermel
  • 2 ss smør
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 30 g parmesan

Slik gjør du

Du trenger: Juleskinke, olivenolje, appelsin, flytende honning, soyasaus, salt, pepper, gulrot, kålrot, knollselleri, rødløk, fennikel, mandelpoteter, griljermel, parmesan, persille og smør.

1. Bland sammen olivenolje, saften av en appelsin, flytende honning og soyasaus i en stor bolle.

2. Vend grønnsaker og potet inn i blandingen, krydre med salt og pepper. Legg det over i en ildfast form eller langpanne og sett formen midt i stekeovnen. Bak grønnsakene på 225 °C i 20-25 minutter, eller til de er knapt møre.

3. Skjær juleskinke i skiver og legg dem over grønnsakene i formen.

4. Bland alle ingrediensene til paneringen og strø den over skinken.  Fordel eventuelt noen små klatter med smør på toppen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre til paneringen er gyllen, og kjøttet er varmt.

Maten er klar til servering. En klatt med rømme eller god sennep smaker godt til dette.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.