Julefrittata

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Frittata er en italiensk bondeomelett, og et enkelt, raskt og deilig måltid. Her har vi brukt strimler av juleskinke sammen med poteter og spinat. Denne retten smaker nydelig som lunsj, eller skåret i biter til juletapas. 

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 400 g juleskinke
  • 2 ss margarin til steking
  • 8 stk kokt potet
  • 200 g frisk spinat
  • 8 stk egg
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 150 g revet hvitost

Slik gjør du


Du trenger: Juleskinke, kokt potet, margarin, spinat, egg, crème fraîche, salt, pepper og revet ost

1. Skjær juleskinke i strimler og kokt potet i skiver.

2. Stek juleskinke i en varm stekepanne med margarin til det er gyllent, ha i potetskiver.

3. Vend inn spinat.

4. Rør sammen egg, crème fraîche, salt og pepper. Hell blandingen over i pannen.

5. Dryss over revet ost og legg på lokk. La det steke på middels varme i 10-15 minutter.

6. Nå er frittataen klar til servering. Hvelv den over på et fat eller stor tallerken. Skjær frittataen i kakestykker og server gjerne med finsnittet rødkål og godt brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.