Hotte koteletter

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Koteletter er både rask og økonomisk hverdagsmat. Og med spennende oppskrifter, som denne, kan man variere hver gang.

Ingredienser

  • 2 stk kotelett av svin
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ss til steking smør
  • 1 stk banan
  • 1 stk eple
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss til saus smør
  • 12 stk løk
  • 1 ts karri
  • 112 ss hvetemel
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 dråpe tabasco

Slik gjør du

  1. Brun kotelettene raskt i varm panne og dryss på salt og pepper. Ta pannen vekk fra platen og la dem ettersteke med lokk over 3/4 av pannen i ca. 5 minutter. Ta dem ut.
  2. Skjær banan i skiver og eplet i tynne båter. Del chilipepper på langs, ta ut frøene og hakk den fint. Stek alt raskt, 1-2 minutter, og legg det til side.
  3. Fres hakket løk og karri i litt smør. Ha i mel og rør godt.
  4. Spe med buljong og kok sausen i ca. 5 minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt tabasco.

Server med for eksempel krydderpoteter og kanskje en grønn salat.

Poteter:
Bruk jevnstore poteter og del i to (skal ikke skrelles). Legg dem på rist og strø for eksempel paprikakrydder og oregano over og stek i ovn på 220 °C ca. 30 minutter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.