Hjemmelaget babymat med karrikylling

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Det er gøy å lage sin egen spedbarnsmat! Her viser vi deg hvordan du kan lage en smaksrik karrivariant med kylling.

Ingredienser

  • 1 stk søtpotet
  • 1 stk blomkål
  • 1 stk løk
  • 1 ts karri
  • 1 stk kyllingfilet
  • 2 ss olje til steking
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 dl kokt ris
  • Saften av 1 stk lime

Slik gjør du

  1. Rens og vask grønnsakene.
  2. Kutt grønnsaker og kyllingfilet i passe biter.
  3. Fres løk og de andre grønnsakene i olje sammen med karri. Ha på vann så grønnsakene så vidt blir dekket. Kok til grønnsakene er helt møre (ca 10 min).
  4. Tilsett kyllingen og la den trekke sammen med grønnsakene til den er gjennomtrukket (ca 5-7 min).
  5. Hell av kokevannet (ikke kast!). Bland grønnsaker, kylling, kokosmelk og ris (koriander) og mos med stavmikser- blir det tørt tilsetter du bare litt av kokevannet. Smak til med limesaft.

Husk at spedbarnsmat har kort holdbarhet, kun to dager i kjøleskap.

Frys gjerne ned i små porsjoner. Husk å avkjøl maten og putt den i fryseren raskt, gjerne før maten er kald.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.