Hjemmelaget babymat med bolognese

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Spedbarnsmat kan du enkelt lage selv, og samtidig har du god kontroll på hva maten inneholder. Her viser vi deg hvordan du kan lage en variant med spagetti bolognese. 

Ingredienser

  • 2 ss rapsolje til steking
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 stk finhakket gulrot
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ts tomatpuré
  • 6 dl vann
  • 200 g spagetti
  • 12 ts tørket oregano eller basilikum

Slik gjør du

  1. Surr løk og gulrot i oljen til den blir blank og stek kjøttet sammen med grønnsakene.
  2. Tilsett hermetiske tomater og tomatpure, rør rundt og la den putre et lite minutt.
  3. Tilsett vann.
  4. Knekk opp spaghettien i små biter og ha i tomatsausen.
  5. Kokes til spaghettien er veldig myk. Spe på med vann dersom det blir for tykt, eller koker tørt. Avslutt med et lite dryss oregano og basilikum, frisk eller tørket - ta det du har.

Husk at spedbarnsmat har kort holdbarhet, kun to dager i kjøleskap.

Frys gjerne ned i små porsjoner. Husk å avkjøl maten og putt den i fryseren raskt, gjerne før maten er kald.

 

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.